Ekonomi för icke ekonomer – vikten av ekonomisk förståelse för alla

Räkenskapsårets sluttamp – en del ekonomi för icke ekonomer

När det drar ihop sig för att göra en årsredovisning från det gångna året så kan det ofta vara väldigt nervöst. Man vet ju faktiskt inte hur mycket vinst man verkligen haft. Dock har man ju självklart haft koll hur det gått under året så att man har en ungefärlig koll, men ändå så vet man ju inte helt säkert. Helst vill man ju öka sin vinst hela tiden och kunna slå vinstrekord för varje räkenskapsår som går. Men så är det ju sällan och man kommer utan tvekan någon gång komma till det läge där man redovisar betydligt sämre siffror än föregående år. Det kan då vara läge att investera i en kurs i ekonomi för icke ekonomer bland de anställda vilket kan göra att man på sikt kommer få ett uppsving i både omsättningen och förstås då även vinsten på grund av det.

Hjärtum Utbildning erbjuder en utbildning som de kallar just ekonomi för icke ekonomer där de satsar på att ge kursens deltagare en grundläggande utbildning och förståelse för företagsekonomins alla begrepp och delar som omfattar allt från kostnadsanalyser till likviditetsbudgetar och bokslut samt hur det går till att göra en detaljerad och funktionell årsredovisning. Den förstärker och utvecklar deltagarnas finansiella färdigheter och kunskaper vilket gör att de i sin tur förstärker sitt företags ekonomiska styrkor och förminskar dess svagheter.

Så det kan alltså på många sätt påverka ett företags vinst positivt om man går en kurs som berör ekonomi för icke ekonomer och på så sätt kan man i en större grad undvika fallande inkomstkurvor om man ser till att ha en välutbildad personalstyrka. Då kan man alltså se till att även om man aldrig kommer komma till det läge där man slår vinstrekord vartenda år ändå göra det betydligt fler år och att överlag ha en lite högre vinst och då också göra det till ett lite roligare arbete att göra årsredovisning.

ekonomi för icke ekonomer nu