Ledarskapskurs – ny som chef

Är du ny som chef?

Ny chefAtt vara ny som chef kan vara en av de roligaste erfarenheterna en människa som gillar att leda och utveckla saker och ting kan få erfara. Men det kan också upplevas som ensamt. Chefen på ena sidan, och personalen arbetar under chefen på den andra sidan. Även om det finns en vänskaplig ton er emellan så kommer det dyka upp många stunder då beslut måste tas där du står ensam. Och även om ni är vänner måste du ha kvar din plats som ledare för att organisationen ska fungera. En ledarskapskurs kan ge dig stödet du kan komma att behöva för att på ett bra sätt tackla ensamma situationer.

En ledarskapskurs har givetvis fler fördelar en ovanstående. Du får lära dig kommunikation, konsten att tala och lyssna. Du får möta andra likasinnade med delade erfarenheter och upplevelser. Om du är ny som chef kanske träffar människor som arbetat som chef under en längre tid, vilka ge sina bästa tips och råd. Och sitter du en dag med en nedstämd känsla på din ensamma post kan du snabbt och lätt få kontakt med dina vänner från kursen. Vips så var gemenskapen tillbaka.

En annan sak vilket man inte alltid tänker på, om man är ny som chef, är hur mycket du kan lära av din personal ur till exempel en konflikt eller annat samtal. Även dessa kunskaper kan du lära dig utifrån en ledarskapskurs. Se kursen som ett spännande avbrott ur vardagen för att fördjupa dig i ledarrollens spännande värld. Möt kursledare med flera års erfarenhet av att utbilda och lära. Möt andra kurskamrater och sist men inte minst. Möt dig själv. Vilken typ av ledare är du idag? Vilken typ av ledare vill du vara? Oavsett om vägen mellan de två frågorna är korta eller långa, låt oss komma överens om att du kan bli den ledare du vill vara. Den resan börjar med ett aktivt steg. Anmäl dig idag!